automn

Tafel Reiki

mon Bouddha

Usui Reiki bestaat uit het overbrengen van energie door middel van handoplegging, het kanaliseren van de energie en het op gang brengen van het zelfgenezingsproces. Ieder van ons heeft Ki, de vitale energie, die wordt verworven vanaf de geboorte. Het aanleren van de Reikimethode verschilt van andere geneeswijzen door een inwijding.

Reiki is een therapeutische energie die je intuïtie vergroot, je vitaliteit stimuleert, innerlijke rust brengt en persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt.

Mikao Usui

Mikao Usui

Mikao Usui werd op 15 augustus 1865 op het eiland Gifu geboren. Toen hij jong was, werd hij naar een klooster gestuurd om een goede opvoeding te krijgen, en werd hem ook een oude discipline geleerd: QI-Gong. Tijdens zijn studies maakte hij van elke vakantie gebruik om te mediteren op de berg Kurama, wat hem bijzonder beviel.

Getrouwd en vader van twee kinderen, besloot hij naar de hoofdstad van die tijd, Kyoto, te gaan, waar hij zijn geestelijk onderzoek kon voortzetten. Mikao Usui zal allerlei soorten werk doen, van zakenmensen, journalisten, adviseurs, boeddhistische dokters... Zijn enige zorg is spiritualiteit. Een deel van dit werk zal hem in staat stellen in zijn levensonderhoud te voorzien, maar helaas zal hij alles aan zijn onderzoek wijden. Hij heeft gemakkelijk contact met alle mannen van religie of spirituele roeping, hij raakt bevriend met velen van hen.

Mikao Usui liep cholera op tijdens de epidemie in Kyoto in 1890, en hoewel hij stierf, overleefde hij en wilde hij deze ervaring delen met de mensen om hem heen. Hij leefde alsof hij was aangeraakt door de Voorzienigheid.

Gedurende zijn hele leven zou Mikao Usui veel tijd en geld blijven besteden aan het verrijken van zijn persoonlijke en spirituele kennis. In 1921 besloot hij een 21-daagse spirituele ascese te beginnen op Mount Karuma. In april 1922 besloot hij een organisatie op te richten die gebaseerd was op een natuurlijke geneeswijze: reiki.

Symbolen

De symbolen die in Reiki worden gebruikt zijn niet magisch, ze worden gebruikt als een egregore. Er zijn er vele, maar hier zal ik het alleen hebben over de 6 belangrijkste:

Symboles reiki

* Hon sha zeh sho nen" dat wordt gebruikt in het werk door ruimte en tijd.

* Choku rei wordt gebruikt om de stroom van levensenergie te versterken.

* Sei he ki' is als een sleutel die blokkades opheft.

* "Shi ka sei ki" wordt gebruikt om te helpen met liefde.

* Dai koo myo' is het meestersymbool, wat letterlijk de '1e' betekent.

* Antahkarana" zou van Tibetaanse oorsprong zijn en is een hulpmiddel bij de concentratie.

De inwijdingen

anthakarama

* Op het eerste niveau (of 1e graad) zullen we het hebben over Mikao Usui, Madame Takana, de inwijding, de chakra's, de aan te passen posities, de snelle behandeling, de zelfbehandeling, een sessie voor dieren en planten, de verankering...

* Op het tweede niveau (of tweede graad) zullen we de eerste symbolen benaderen, werken met het kristal, werken op afstand, beschermingstechnieken, hoe een aura te scannen, karmische behandeling, van de geest en het hart...

* Op het derde niveau (of de derde graad) zullen we het hebben over het "Meestersymbool", het kristalrooster, de Antahkarana, het kosmisch kruis, de kosmische ademhaling, meditatie ...