magnifique maison japonaise

Tafel Shiatsu

spirit of shiatsu

Bij Shiatsu worden de duimen gebruikt om druk uit te oefenen langs de meridianen die zijn afgeleid van de Chinese geneeskunde. Het is een therapeutische "aanrakingstechniek" van Japanse oorsprong, zonder naalden.

Het helpt het evenwicht en de energiestroom te herstellen, en stelt het lichaam zo in staat terug te keren naar een normale toestand. De druk van de handen brengt het leven terug (T.Namikoshi)

De voordelen van Shiatsu

  • * Shiatsu verlicht spier- en gewrichtspijnen in het hele lichaam.

  • * Het helpt tegen depressie, vooral tegen "burn-out".

  • * Het kalmeert emoties (vooral wanneer ze overvloeien).

  • * Het harmoniseert lichaam en geest (een gezonde geest in een gezond lichaam).

  • * Shiatsu vermindert nervositeit en angst, die beide slechte adviseurs zijn.

  • * Shiatsu helpt om slapeloosheid te verminderen en bevordert zo een betere slaap. Shiatsu helpt slapeloosheid te verminderen en bevordert zo een betere slaap

  • * Kalmeert angsten en ongerustheid

  • * Het zal de stress verminderen waar we elke dag mee te maken hebben.

Het concept

Shiatsu is een massagetherapie afkomstig uit Japan. De aanraking brengt evenwicht in het lichaam en activeert de natuurlijke krachten van zelfgenezing.

Geïnspireerd door de Chinese geneeskunde, heeft het tot doel de KI te re-harmoniseren, de oorzaak te zoeken om de gevolgen te verhelpen (pijn, ziekte, onevenwichtigheden...).

De theorie van Shiatsu is gebaseerd op de 2 polen van energie, Yin en Yang, het concept van de 5 elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water), maar ook de 12 traditionele meridianen waaraan we de 8 prachtige vaten kunnen toevoegen.

Sensei Namikoshi stond aan de wieg van shiatsu zoals wij het nu kennen.

Articles

Bloedneus

Een bloedneus is vaak gênant. Het wordt geregeld door ons te vragen rustig te zitten met ons hoofd naar achteren met watten.

De techniek die ik u ga onthullen is bijzonder doeltreffend na een stoot, zij zal helpen de binnenbekleding van de neus zonder kunstgreep te stollen. Deze methode wordt veel gebruikt door beoefenaars van vechtsporten.

Bloedneus

Migraine

In het algemeen helpen rust en kalmte om migraine te kalmeren. Maar hier zijn wat punten geleend van shiatsu en Chinese acupunctuur die je zullen helpen om je hoofdpijn te verlichten.

Maar eerst moet u de oorsprong van uw migraine kennen. Als u uitgedroogd bent of te weinig slaapt, neem dan een glas water of ga slapen...

Migraine

Opvliegers

Dit is een hormonale beproeving die vrouwen helaas moeten doorstaan. In Azië wordt het de tweede lente genoemd. Shiatsu helpt om het menopauze vuur te kalmeren.

Hier zijn wat punten uit de Chinese geneeskunde en acupunctuur. Ze zullen je helpen om het premenopauzale vuur te verlichten ......

point GI4-shiatsu