magnifique arbre au milieu de la foret

Wie ben ik?

Ik kom oorspronkelijk uit Baskenland en heb mijn hele jeugd doorgebracht tussen de oceaan en de bergen.

Vanuit een bescheiden achtergrond kon ik niet de studies doen die ik wilde, het was "mijn plicht" korte studies te vinden die tot een concreet beroep leidden. Als fijnproever wendde ik me tot de keuken

Dankzij dit beroep heb ik op vele plaatsen gewerkt (Bayonne, Londen, Madrid, Straatsburg en tenslotte Brussel).

ik

Ik was twee jaar in het leger, gestationeerd in Toulouse en daarna in Djibouti (tussen Ethiopië en Somalië). Helaas heeft een ernstig motorongeluk mij ervan weerhouden een militaire carrière na te streven. Iets meer dan een jaar lang moest ik opnieuw leren lopen, wat lang en pijnlijk was.

Toen ik weer in de burgermaatschappij kwam, ging ik terug naar het enige wat ik kon: catering. Ik klom één voor één de ladder op tot ik chef-kok werd in een gastronomisch restaurant. Ik verdiende heel goed.

Maar het was niet het leven, ik wist al lang dat het niet mijn plaats was. Ik wilde voor anderen zorgen (anders dan door hen te voeden), hen "genezen", hen helpen beter te worden, hen bevrijden van hun lasten...

Toen ik 30 was begon ik Reiki te studeren, ik vond het leuk, maar het was niet genoeg. Ik had eindelijk de eerste stap bereikt van waar ik naar streefde. Toen studeerde ik massage, ik boekte vooruitgang maar er ontbrak nog iets. Kort daarna trainde ik 3 jaar in shiatsu.

De puzzel begon eindelijk vorm te krijgen.

In die tijd keerde ik terug naar de vechtsport, voornamelijk shotokan karate. Dit brengt veel naar mijn praktijk vandaag (controle, verankering, posities).

Ik ben ook terug in de sport, ik loop elk jaar de "20 km van Brussel", "halve marathon", andere 10 km parcours. Ik heb ook deelgenomen aan 2 marathons (42 km - Brussel en Parijs). Dit geeft me een goed inzicht in de spierpijn van atleten. Vandaag is het meer dan 15 jaar geleden dat ik begon, heeft mijn massage echt een vorm aangenomen waar we allemaal van houden.

Ik heb me gespecialiseerd in diepe ontspanning.