Hoofdpijn

Hier zijn enkele punten van shiatsu en Chinese acupunctuur die je hoofdpijn helpen verlichten. Maar eerst moet je de oorsprong van je migraine kennen. Als je uitgedroogd bent, zul je gewoon een groot glas water drinken, als er te sterke lichten zijn, draag een bril aangepast aan de situatie, als het te wijten is aan hormonale disfunctie, zal een ander type behandeling geschikter zijn ...

DD 4 wordt ook "de bodem van de vallei of de harmoniserende torrent of het aspirinepunt" genoemd. Het bevindt zich in wat de "mond van de wolf" wordt genoemd tussen de basis van de duim en die van de wijsvinger. Doe de ene kant en dan de andere.

Le point Gros intestin 4 (GI4) est très important pour le mal de tête

LE 3 ook wel "opperste aanval" genoemd, zal de geest helpen kalmeren. Het bevindt zich voor het kruispunt van de grote teen en de tweede.

Le point foie 3 (FO3) permet de libérer l'énergie vers le haut du corps

Het hoofd bevat veel zeer nuttige punten voor de hoofdpijn zoals:

* GA 20 ook wel "windvijver" genoemd, gelegen onder de achterhoofdsknobbel, maar lateraal BL 10.

* GA 21 wordt ook wel 'de schouderput' genoemd, halverwege de vertical kolom en de punt van de schouder, iets boven het schouderblad.

Le mal de tête, d'où vient-il ?

Er zijn nog andere punten of technieken die kunnen worden toegevoegd, maar er zijn er heel veel.

Maar waar komen deze hoofdpijn vandaan?

Er is wat een primaire hoofdpijn wordt genoemd, het is wanneer hoofdpijn verschijnt zonder echte connectie met een gezondheidszorgen (te veel lawaai, honger, jetlag, lichten te sterk of gewoon vermoeidheid .. .), maar eerder met een link naar het milieu. De shiatsu-punten die hierboven zijn gegeven, zijn in dit geval redelijk effectief.

We praten ook over spanningshoofdpijn (die beide zijden van het hoofd raken), wanneer we ons voelen als een balk in het midden van het voorhoofd of dat het harder en harder tikt. Ze zouden verband houden met de spieren van de nek en pericranians. Het voordeel van dit laatste is dat de pijn niet groter wordt als iemand een activiteit heeft, het is "gewoon" handicaps en onaangenaam.

Er zijn secundaire hoofdpijnen waarbij een migraine optreedt als gevolg van een gezondheidsprobleem (bijvoorbeeld meningitis, cardiovasculair accident, hypertensie, drugsmisbruik, uitdroging, hyperthyreoïdie ...). In dit geval zal een ander shiatsu-protocol worden opgezet, dat de meridiaan behandelt die gerelateerd is aan het betreffende orgaan.

Migraine is een andere vorm van hoofdpijn, het kan zeer invaliderend zijn. Het begint vaak aan één kant, we voelen dat het kloppen van ons hart luid in het hoofd resoneert en dat hoe meer we dit hart zullen vragen, er meer beats zullen zijn en talrijk. Het beste wat u in dit geval kunt doen, is rustig in het donker liggen. Ze kunnen chronisch zijn, zonder echt te weten waarom ze verschijnen.

In de regel zullen rust en kalmte helpen de pijn te kalmeren.

Vergeet in dit geval niet om met uw arts te praten.