<

Shoe je een bloedneus stopt

Een bloedneus (de medische term is epistaxis) kan goedaardig zijn, maar het is vaak gênant. Het wordt vaak behandeld door ons te vragen in een stille omgeving te zitten, onze neus te blazen om bloedstolsels in de neusholten achter te laten, ons hoofd achterover te leunen (het bloed stroomt dan in de keel) zet katoen in de neusgaten (de tijd van coagulatie), dat allesbehalve sexy is en niet erg praktisch om te ademen.

De oorzaak van deze nasale effusies kan een slechte slag op de neus volgen, die een micro trauma zal veroorzaken, maar niet alleen, er kan een vreemd lichaam zijn (niesbui of neus kan soms helpen), de drugsgebruik, een dramatische verandering in klimaat of atmosferische druk. In de meeste gevallen is het goedaardig en ongevaarlijk, maar pas op, soms kan het de schijnbare consequentie zijn van een ernstiger ziekte of een symptoom zijn van een veel groter gezondheidsprobleem. Neem in geval van twijfel contact op met uw arts.

De techniek die ik zal onthullen is vooral effectief na een treffer of na een micro nasaal trauma, het zal de coagulatie van de binnenwand van de neus helpen.

Arreter un saignement de nez

Du mai 16

Dit punt uit de Chinese acupunctuur genaamd "Vanaf 16 mei of het paleis van de wind of Feng Fu" is het zestiende punt van de gouverneursschepen of moeder van Yang meridianen en is een van de 8 "nieuwsgierige meridianen of prachtige schepen". In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gezegd dat dit punt de innerlijke wind dooft, de geest voedt en kalmeert.

En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet op de neus, maar op de ontmoeting tussen de achterhoofdsknobbel en de baarmoederhals.

Druk gewoon op dit punt.. Zet je duim op deze plek, leun je hoofd achterover en pas niet te veel druk of te licht toe voor een minuut. Strek zijn hoofd recht en kijk het zelf. Als je alleen dit punt wilt masseren, gebruik dan een tennisbal, hang het tussen een muur en de bovenkant van je nek. Maak kleine cirkels, de gevoelens zijn zeer aangenaam.