Stress: hoe er vanaf te komen - om een gelukkig leven te bereiken

Stress het gif van het dagelijks leven dat ons de hele dag volgt. Stress is de oorzaak van veel gezondheidsproblemen. Het is een reactie van het lichaam die reageert op de situaties van het leven. In medische termen wordt u verteld dat het de orthosympaticus is die het parasympatische lichaam overneemt, ons lichaam zal cortisol (stresshormoon) overproduceren, wat resulteert in gewichtstoename of slaapproblemen of hart- en vaatziekten of chronische pijn ... Dit is de eerste oorzaak van ziekte.

Op werk, de aanvragen, de eisen en de algemene sfeer verhogen deze stress. Het zijn vooral vrouwen die meer onder druk staan. En we weten allemaal dat het veel schade kan aanrichten. Het is dus belangrijk om het niet te laten groeien omdat de gevolgen op lange termijn rampzalig kunnen zijn.

stress mal « soigné » ou chronique qui peuvent amener à la dépression, au surmenage ou au Burn out

Pas op voor stress slecht verzorgd of chronische stress die kunnen tot depressie, overspanning of burn-out leiden.

Ik kan je helpen de ware oorsprong van je stress te begrijpen. Maar het belangrijkste voor mij is om je los te maken van deze stress, zodat je hem kunt laten gaan.

Voor de zwangere vrouw is het ingewikkelder omdat ze deze stress aan haar kind zal overbrengen. Ontspanning zal heel belangrijk zijn.

Stress kan allerlei problemen veroorzaken zoals spierspanning, spijsverteringsproblemen, gewichtstoename, hoofdpijn, melancholie, angstgevoelens, moeilijkheden bij het nemen van belangrijke beslissingen, emotionele blokkades, een laag libido, impotentie en uitputting, gebrek aan vertrouwen ...enz.

Schenk aandacht aan "workaholics" die niet weten hoe te leven zonder stress, maar wees voorzichtig want de dag dat ze vallen, is het de ramp.

ONDERSCHAT DE STRESS NIET, OMDAT HET JE NIET ZAL ONDERSCHATTEN. DE DAG DAT JE HET BEGRIJPT, ZAL HET TE LAAT ZIJN


quand le stress est parti

VOUS après une séance de Massage Shiatsu à la Voie du bien-etre.


Wat kan shiatsu massage u helpen bij stress?

Shiatsu heeft een ontspannende, maar vooral therapeutische benadering. Daarom begin ik altijd met haar. Daarna ga ik door met een zeer zachte massage, die dit ontspannende effect zal vergroten en u volledig van dit moment zult laten genieten.

Ik zal eerst druk uitoefenen met mijn duimen of mijn handpalmen op bepaalde punten. Deze druk zal ernaar streven deze spanningen te verminderen.

Ik zal beginnen met de meridiaan van het hart (de Chinezen noemen het de keizer), want als het hart geagiteerd is, kunnen we niet echt ontspannen.

Als zich bepaalde communicatieproblemen voordoen in uw leven (zowel in uw professionele leven als in uw gezinsleven), zullen we werken aan de meridianen van het element Metal.

Als ze anderzijds boosheid zijn die je niet kunt evacueren (ik heb vaak gemerkt dat we na onszelf boos zijn, omdat we dit of dat niet durfden te zeggen, of niet bepaalde dingen of als u gefrustreerd bent door een situatie die niet evolueert ...). Sport en natuur zijn twee uitstekende manieren om te evacueren, maar soms is het niet genoeg, dus we zullen druk uitoefenen met de handpalmen langs de meridianen van de lever en galblaas (element hout in de Chinese geneeskunde).

Er zijn 2 meridianen die in dit geval onvermijdelijk zijn, het is degene van de blaas die de kleppen opent en deze overstroming kan evacueren. En de meridiaan van de dunne darm, omdat deze zich "toevallig" bevindt, in het gebied tussen de 2 schouderbladen, waar de zenuwspanningen zich bevinden. Maar deze laatste 2 worden tijdens de massage behandeld, wat veel aangenamer zal zijn.

Je zult merken dat als je de bovenrug gespannen voelt, hard, pijnlijk, de kans groot is dat dit te wijten is aan stress.

Daarna ga ik naar een zeer zachte massagemodus om het lichaam te laten ontspannen, op te geven, los te koppelen, volledig te ontspannen. Mijn handen werken veel op de rug, vooral de nek, schouders en schouderbladen. Ik zal de spanningen op dit niveau oplossen.

Het effect voelde op dat moment zo goed dat we niet willen dat het stopt (we vliegen tussen twee werelden, we vergeten alle zorgen, het is echt een moment van uitstel).

Aan het einde van de sessie zal ik de achterkant van je schedel verbinden met je heiligbeen (het hartvormige bot aan de onderkant van je wervelkolom). Dit zal de neuronen "ontladen".

Zodra de sessie is afgelopen, voel je je lichter, meer "zen", in vrede, met deze pijn eindelijk verdwenen.

Mijn patiënten vragen me vaak "maar waarom kwam ik niet eerder?" Ik antwoord gewoon met een glimlach.