Voetreflexologie

Brussels Halle Buizingen

De voetreflexologie is van Chinese oorsprong, het is een massage van de hele voet en meer in het algemeen van de voetboog. Het helpt in eerste plaats om lichaamspanningen te verzachten en stress te verminderen. Voetreflexologie wordt beschouwd als een zacht medicijn of een onconventioneel medicijn. Het principe van deze voorouderlijke techniek is dat elk orgaan verbonden is met een reflexpunt dat zich op de boog bevindt.

Het is een zachte massage uitgevoerd op alle delen van de voeten (voornamelijk de boog maar niet alleen), met behulp van de duimen maar ook met de handpalmen. Het masseren van deze reflexzones helpt bepaalde spanningen in het lichaam te lokaliseren, los te laten en de energieën van het lichaam te herstellen.

réflexologie plantaire

Elke reflexstreken hetzij een orgaan (hart, nier, alvleesklier, ogen, hersenen ...) of een orgaan (maag, slokdarm, blaas ...), een klier (bijnier, hypofyse, schildklier ... ), spierweefsel (trapezius, de deltaspier, quadriceps ...) een zenuw (heupzenuw ...), bot (stuitbeen, wervelkolom, achterhoofd ...) of andere lichaamsdelen (sinus tubes Eileiders, buisjes van Eustachius, stembanden, eierstokken, prostaatcellen ...). We zullen al deze reflexpunten op de voeten vinden, maar ook in de handen.

Het is klinisch bewezen dat voetreflexologie of handen een sterke invloed hebben op stress, depressie en spanning. Het is ook bekend om te helpen met lymfedrainage en de spieren te ontspannen.Ja, je kunt het alleen oefenen, maar het is heel anders wanneer het door een professional wordt gedaan.

Voor iedereen die aan sport doet, vooral aan degenen die moeten rennen, raad ik aan om voor deze "voetmassage" te komen. Vooral de paar dagen voor een wedstrijd of een race (vooral voor de 10 km, halve marathons, marathons, trails of triathlon). U vindt er een groot verschil in de sensaties van hardlopen te voelen, je voeten lichter langer blijven, maar vooral aan het einde van deze race zal betalen, dan heb je nog steeds in staat om te versnellen in de laatste kilometers (getest en goedgekeurd).

Een sessie is tegen aangegeven in gevallen van trauma of ontsteking van de voet (behalve voor fasciitis plantaris dat zal helpen om het bindweefsel, aanbevolen voor lopers ontspannen). Als je atletisch bent meld het, vertel me dan je gevoelens dat we samen kunnen werken.

réflexologie pour les mains

Een sessie

Een sessie van voetreflexologie duurt ongeveer 60 minuten. In een zen en rustgevend plaats, lig je comfortabel op de massagetafel, op de rug. Voor uw comfort geef ik u zachte dekens om u zo goed mogelijk te voelen.

De eerste sensatie die je voelt is een grote ontspanning, een welzijn, langzaam laten we ons gaan. Je zult de knopen en spanningen voelen ontrafelen. Soms zul je ongemakkelijke dingen voelen als een pijn die goed aanvoelt, als een noodzakelijk kwaad waar je vanaf moet.

Tijdens de sessie van voetreflexologie kunnen we doen wat een voetlezing wordt genoemd, we leggen uit wat we daar zien of voelen.

Aan het einde van de sessie voel je je voeten die allemaal licht zijn, alsof je in een wolk loopt.

Voor een sessie van 60 minuten wordt u 70 € gevraagd.